Curatenia intr-o camera de hotel

De-a lungul timpului am cautat personal pentru curatenie si am avut mai multe fete la proba.

Toate fusesera cameriste de hoteluri, majoritatea hoteluri cu nume mari de pe litoralul nostru, deci CV bun si teoretic cu experienta si pricepute.

In practica insa au fost incredibil de departe fata de cerintele noastre, iar explicatiile au venit chiar de la ele: unde mai fusesera angajate, erau zeci de camere unde trebuiau sa faca curatenie, si practic aveau alocate la fiecare camera ceva de ordinul minutelor. Totul se facea superficial, practic cu aprobarea tacita a conducerii si profitand de buna credinta a turistilor ( doar cei care le atrageau atentia in mod expres  aveau parte de refacerea curateniei, dar tot superficial).

A face curatenie cu adevarat intr-o camera de hotel este imposibil de facut in mai putin de 20 de minute.

Deci, sfat pentru turisti: interesati-va si cat de numeros e personalul de la curatenie, comparativ cu numarul de camere. Daca o persoana deserveste mai mult de 12-15 camere, puneti-va semne de intrebare. Daca nu se face curatenie in fiecare zi, iar puneti-va semne de intrebare.

Sunt turisti in lume (britanici bineinteles), care vin cu lanterna cu infrarosu sa descopere microbii din camerele de hotel. Este putina paranoia in comportamentul acesta, dar totusi trebuie acordat un minim de atentie la cat de curata este camera pe care o primiti.

Iata cateva semne pe care le puteti urmari, la obiectele care sunt modalitatea cea mai raspandita de transmitere a unei boli:

– intrerupatoarele sunt curate (miros a substanta de curatare);

– telecomanda are de asemenea miros de la substanta de curatare;

– clantele de la usi, dulapuri, noptiere, orice obiect de mobilier pe care se pune mana – la fel;

– nu este nisip sub cearceaf;

– lenjeria si prosoapele trebuie sa aiba miros de clor (daca n-au nici un miros, e posibil sa le fi primit pe cele de la cei de dinainte:)

– baia este locul unde trebuie sa fiti cel mai atenti cat de bine s-a efectuat curatenia.

Curatenia ramane din pacate un punct slab al multor locatii de cazare de pe litoralul nostru, atat hoteluri, dar mai ales ‘particulari’ (la acestia cel putin nu ai nici un fel de asteptari). Si este cu atat mai periculos cu cat tempearaturile mari favorizeaza un mediu care poate produce multe boli, mai ales la copiii care inca nu au un sistem imunitar dezvoltat, de aici si importanta spalarii permanente a mainilor.

Cam aceasta este experienta noastra din ‘interiorul’ fenomenului, experienta care sper sa va fie de folos oriunde va duceti.